Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Geschiedenis

Drogisterij De Salamander al sinds 1934

We gaan even terug in de tijd…

 

1934

De familie Janssen start met veel passie, behulpzaamheid en deskundigheid een drogisterij met de naam De Salamander aan de Burgemeester Janssenstraat in Beek. Met als motto: "Welgemoed en steeds ons beijverend om u op ons gebied zoo mogelijk van dienst te zijn werken wij met ons devies kwaliteit voor alles”

 

1942

De drogisterij aan de Burgemeester Janssenstraat wordt gebombardeerd, waardoor tot 1948 de verkopen plaatsvinden vanuit een noodwinkel.

 

1946

Hier werd in de noodwinkel het 12,5 jarig jubileum gevierd op 20 oktober 1946. De advertentie uit oktober 1946 luidde als volgt: "Tusschen de ruines van ons zoo zwaargetroffen Limburg bloeien reeds weer de bloemen en breekt het nieuwe leven aan. Verwoest is het huis – maar levend blijft de menschelijke energie die steeds weer opbouwt, wat door het oorlogsgeweld vernield werd. Wij hopen dat wij het volgend jubileum weer in een echte winkel zullen kunnen vieren. Tevens dat al onze klanten die door den oorlog zijn beroofd van huis en haven, dan ook weer in gelukkiger omstandigheden zullen verkeeren.”

 

1948

Heropening van de Salamander: Het leek dhr Janssen leuk om voor de opening levende salamanders te vangen en deze in een kuip met water in de etalage te plaatsen, maar s’nachts waren ze helaas uit de kuip gekropen, met als gevolg dat Familie Janssen alle salamanders de volgende morgen in alle hoeken en kieren kon gaan zoeken.

 

1966

De zaak wordt overgenomen door de familie Haagmans, die hier met hart en ziel de leiding hadden. Mevrouw Haagmans was de aangewezen persoon op het gebied van Cosmetica& verzorging, Dhr Haagmans was meer te vinden bij de chemicaliën en medicijnen. Door een hartaaval getroffen was Dhr Haagmans genoodzaakt het rustiger aan te gaan doen, en de zaak over te dragen aan Familie Schormans. Dhr. Haagmans is helaas in de herfst van 2008 overleden.

 

1988

De zaak wordt met veel enthousiasme overgenomen door de familie Schormans, Een familie die ook van oudsher uit de drogistenwereld stamt. In de 20er jaren in Landgraaf begonnen met een drogisterij die ook naar goed gebruik van toen, verf, behang en chemicalien verkocht. Opa Schormans was schilder en Oma runde de zaak, die destijds open was van 8 uur s’ochtends tot 11uur s’avonds. Zoon Huub nam naar verloop van tijd de zaak over, waarbij oma nog vele jaren meehielp. Toen ook zijn zoon Sjef en dochter Phia de drogisten papieren gehaald hadden werd 1 zaak te weinig en besloot hij de Salamander over te nemen. Sjef nam de zware taak op zich om de kundigheid en kwaliteit van de Salamander voort te zetten.

Na enige jaren kwam de mogelijkheid om een nieuwe zaak te kopen in Heerlen, wederom nam Sjef de leiding van de nieuwe zaak op zich. Na vele jaren in andere drogisterijen gestaan te hebben, vond Phia het tijd om nu ook voor zich zelf te beginnen en begon in de Salamander. Het was inmiddels iedereen duidelijk dat de Salamander in de Burgemeester Janssenstraat uit zijn voegen barstte; maar een nieuwe mogelijkheid diende zich aan, door een pand te bouwen in het winkelschip op de markt.

 

2001

Verhuizing van de Burgemeester Janssenstraat naar de huidige locatie in het Schip. Ruim 200m2 groot, konden we alle kanten op met ons assortiment. Grotere keuze aan parfumerie, royaler assortiment cosmetica, specialisatie in voedingssupplementen en vitamines.

 

2003

In 2003 komt dochter Naomi in de zaak erbij als vierde generatie. Het drogistenleven is er met de paplepel in gegoten, het is dan ook geen wonder dat zij met veel kennis van zaken en enthousiasme als mede eigenaar de Salamander voort zal zetten.

 

2005

Dochter Selina vormt een goede aanvulling door nagelstyling en visagie in de zaak te introduceren. Ze neemt graag de verantywoording over voor werving en opleiding van nieuw personeel.

 

2008

75 jarig jubileum. Een feestelijke week boordevol acties, demonstraties en presentjes.

 

2012

Selina is gepromoveerd tot manager van Drogisterij de Salamander, waarbij zij onder andere alle inkoop en contact met vertegenwoordigers en groothandels voor zich neemt.

 

2014

We hebben weer een salon geopend in onze winkel waarbij we diverse salonbehandelingen aanbieden tegen zeer concurrerende prijzen. Ons team van schoonheidsspecialisten (al dan niet in opleiding) staat graag voor u klaar.

 

2017

Sinds 6 juli 2017 zijn wij weer terug van weggeweest bij DA. We krijgen een nieuw huismerk, en zijn ook vele merken rijker. Omdat het voor een drogist toch moeilijk blijft om zich te onderscheiden, hebben wij de stap genomen om ons toch weer aan te sluiten bij een keten.

 

2020

Op 7 maart 2020 is onze grootse nieuwe opening!

Uiteindelijk hebben we besloten toch bij DA weg te gaan, dit keer voor goed. We hebben een nieuw concept ontworpen dat helemaal is afgestemd op uw wensen. Wij gaan voor een hele nieuwe look & feel!

We blijven het vertrouwde adres voor geneesmiddelen, vitamines en beauty. We hebben ons aandachtsgebied verbreed. Daardoor bieden we een totaalconcept om je van a tot z te helpen stralen van binnen en van buiten.

Er niet alleen goed uitzien maar je ook goed voelen.

Welke verzorgingsproducten zorgen ervoor dat uw huid nét dat beetje extra krijgt? Wat heeft u nodig om de beste versie van uzelf te zijn? Voor de antwoorden op al die vragen kunt u, zoals vertrouwd, bij ons terecht. Ook onze beautysalon blijft de plek voor traktaties voor uw huid en perfect gemanicuurde handen.

In 2020 gaan we nét dat stapje verder. We zijn uw adres om zelfverzekerd voor de dag te komen. We verleiden u met hippe jurkjes, chique vestjes, mooie accessoires of andere aanvullingen die uw garderobe compleet maken.

Maar, wij weten als geen ander: je goed voelen begint van binnen. Daarom blijven wij een uitgebreid assortiment aan van vitamines en supplementen bieden. Voor nét dat beetje extra tijdens de winterse dagen of om uw drukke levensstijl te ondersteunen.

Bezoek ons en laat u verrassen, want u verdient alleen het allerbeste!

Mede dankzij onze solide basis van Phia, Naomi en Selina
hebben we te allen tijde ons advies, behulpzaamheid en bekwaamheid hoog weten te houden.
En dankzij u, onze klant, bestaan wij al sinds 1934 en is onze winkel nog altijd uw vaste, vertrouwde drogist.

Bie de Salamander, Beek